torsdag 27 september 2007

Ja är det inte fan...

Jag skrev ett inlägg den 12 juli som hette "Muntert".
Oerhört vad livet kan vara konstigt ibland, men glad som en liten spädgris(!) är jag i alla fall.

The Bunk är alltså "hooked" som, vad jag förstår, ungdomarna kallar det nuförtiden. (Och vissa överåriga ungdomar som bara försöker hänga med, inga namn nämnda)

I am in löööve säger vi där jag kommer ifrån och i och med dessa ord så är det nu slutgullat i den här bloggen för tillfället. Toffel? Naej, det är inte aktuellt så håll inne med era lågvattenmärken till kommentarer. I'm still in charge...for the moment.

Grattis!

Idag fyller min kära mor år och jag skickar en stor bamsekram till dig.

Jag och och The Big M and The Big T har pratat om det här förr tror jag, när vi har tittat utanför våra entredörrar en måndag. Då ligger det flaskor, påsar, fimpar, pizzakartonger, allmänt skit mm mm. OCH KROSSAT GLAS!! Finns det något värre än krossat glas. Om vi bortser från oss människor som faktiskt har skor på oss så finns det andra, exempelvis hundar som kan skära sig ganska ordentligt. Tänk om Nezzie går ut på vår gata och skär upp sina tassar.

Jag nämner detta för att min mor säger att Bantar-Zigge sedan fyra dagar haltar omkring på en framtass sedan han skurit upp trampdynan på den andra tassen. Orsak: KROSSAT GLAS!!Morsan har varit runt i lilla Önnestad och sopat upp glas på diverse platser för att försöka undvika fler olyckor.
Jag vill inte att Nezzie ska skära sig på tassarna i Hässleholm och jag vill inte att Zigge ska skära sig i Önnestad. Jag vill inte att något djur någonstans skall riskera skador bara för att vi människor beter oss som IDIOTER!!!

onsdag 26 september 2007

Jose Gonzales

Jooooooooooseeeeeeeeeeeeee Gooooooooooooooonzaaaaaaaaaaaaleeeeeeeeeeeessssssss!!!!!!!!

Oj oj oj oj oj oj oj oj

Vilken onsdag!

Idag är det jädrar i min lilla låda inga dåliga skivsläpp. Jose Gonzales, Lars Winnerbäck, Joni Mitchell, Foo Fighters, PJ Harvey, Peter LeMarc är bara några exempel.


Och så säger vi GRATTIS FILIPPA som fyller år idag!


Jag saknar dej redan S, men vi syns på lördag...


Avdelning "Så skall det inte se ut" hämtar jag från dagens Sydsvenskan

måndag 24 september 2007

Kents nya

Joakim Berg sjunger otydligare än nånsin...Jag citerar gärna min far här, han kommenterade en gång Ulf Lundell med "han textar ju så dåligt". Jag brukar inte ha några problem med att höra vad folk sjunger men jag hör fan inte vad herr Berg sjunger i de första raderna. Tack vare Sweetlyrics.com vet jag nu att han sjunger:

I Hagnestahill blinkar TV-ljusen
Jag gör vad jag kan
Drömmer mig bort
I Hagnestahill
Bland dem identiska husen
Rycker vi till
Reklamen avbryts för sport

Men, Kentarna har större problem än så, den nya singeln är nämligen inte bra. Inte alls bra överhuvudtaget. Tvärtom är den en rätt tjatig upprepning av ordet "Ingenting" och en liten enerverande pianoslinga som ligger och stör konstant i bakgrunden. Plus lite Standard Sami-gitarr.
Vi har hört det här förr.
Kan det vara så att Kent är på väg utför??
Just nu förstår jag faktiskt...eh...ingenting.

Covers

Jag är en sucker för coverlåtar. Det görs nämligen alldeles för många. Oftast är dom usla och pinsamma och bara jävligt dyra karaoke-versioner som någon lat talanglös jävel försöker tjäna lite pengar på. Därför blir jag alltid glad när det görs bra covers. Som den här.

lördag 22 september 2007

Viva la Barcelona, libertat a Catalunya, visca el barca!!!

Just nu känner jag för lite Manu Chao och även för hans skyddsänglar från Mali, Amadou et Mariam...



fredag 21 september 2007

Leif GW

Han är professor på RPS. Han är ofta aktiv i den så kallade debatten. Han får rejält med kritik med jämna mellanrum, att han inte sköter sitt jobb som professor, att han lägger sin näsa i blöt i ärenden som en annan "låtsaspolis" och att han gärna sågar allt och alla, särskilt sina författarkollegor.

Han är en person som alla har en åsikt om. En sak vet jag dock. Hans böcker är helt fantastiska. Nu har jag läst klart "Faller fritt som i en dröm" som är den avslutande delen i "Palme-trilogin", den som började med "Mellan sommarens längtan och vinterns köld", fortsatte med "En annan tid, ett annat liv", och så då denna sista del.
Den första är bäst, dels var det en så osannolikt bra historia med en berättarglädje av sällan skådat slag, dessutom var det GW:s första skönlitterära bok på över 20 år och jag trodde inte att karln kunde skriva längre. Det kunde han, det kan han. Dom här tre delarna borde kunna bli lika stora klassiker som hans första tre klassiska romaner, "Grisfesten, "Profitörerna" och "Samhällsbärarna". Och ja, Evert Bäckström, Sveriges kanske mest osympatiska människa, är med även i denna del. Gillar man Bäckström så ska man läsa "Linda - som i Lindamordet" som GW släppte för två år sedan och som inte ingår i trilogin. Den boken är något av det roligaste jag någonsin har läst.

Sedär nu har jag kört reklam för GW, tror inte han behöver någon hjälp med marknadsföringen för han säljer ju som bekant ganska bra. Därför vill jag även passa på att rekommendera Kristian Lundbergs deckare som utspelar sig i ett kallt, rått och ogästvänligt Malmö. En helt annan stil än GW men väldigt väldigt bra. Nu har jag mättat mitt deckarbehov för stunden så nu går jag och läser något helt annat.

onsdag 19 september 2007

Gud är stor!

Jag blir tammefan nästan religiös. SNUFFE LÄMNAR MALMÖ!!!!

Från Mff:s hemsida:

Malmö FF och Sören Åkeby har i helgen gemensamt beslutat att inte utnyttja optionsåret i Sören Åkebys kontrakt. Enligt kontraktet skulle båda parter senast i september meddela om det skulle förlängas ett år. Diskussioner har nu förts och båda parter är överens om att inte förlänga kontraktet över nästa år. Sören Åkeby kommer med andra ord att träna Malmö FF säsongen ut men inte 2008. Beslutet offentliggörs med ett par dagars fördröjning för att inte störa uppladdningen inför matchen mot Örebro.


Apropå overkligt så tog Derby County Football Club sin första vinst i Premier League på över fem år i måndags kväll. Det blev 1-0 seger hemma på underbara Pride Park och målskytt Kenny Miller.



Fast detta klipp med samma mål är mycket roligare, tack vare kommentatorn, en sömnig bildproducent och Allah...eller var det Allan??

Derby 1 - 0 Newcastle | K. Miller 38'

Lägg till i min Profil | Fler Videos

tisdag 18 september 2007

Grattis Carl!

Idag tog min lille vän, superlallaren Calle sitt körkort efter endast en tidigare blunder. Den sätter vi på oturens och tillfälligheternas konton....

Så alla ni andra: På med hjälmarna nu för nu kommer Rallycalle snart obehagligt nära er i "den riktiga trafiken"
Vägverket har givetvis redan förberett sig för denna händelse, så numera finns det 2+1+calle-vägar... Jag är, från djupet av mitt hjärta, mycket rädd för hur det här ska sluta...

:)

söndag 16 september 2007

Vänner

Jag har fantastiska vänner. Vi är ett järngäng, ibland tillkommer det någon, ibland är någon borta, men vi är en stomme av vänner som träffas och trivs tillsammans. Oftast hemma hos någon för att dricka vin eller öl, äta något gott, eller bara umgås i största allmänhet. Vi gillar varandra och bryr oss. Vi hjälper varann med vad som helst. När någon flyttar, behöver hjälp med datorn, köra någon till något, eller dela en tvättid.

Min poäng är att jag tycker jag har världens bästa kompisar....Inga namn nämnda, för ni vet ju vilka ni är. Utan er hade livet varit fan så mycket tråkigare och svårare. Punkt.

Vad är egentligen grejen med en hårt arbetande, hästintresserad undersköterska från Röetved?
Jo, det är kanske just detta som är det som man mest av allt önskar sig att man vill ha i sitt liv.
Jag vet att jag vill ha det så i alla fall....

S, jag tycker du är en fantastisk trevlig, rolig, söt och go tjej på alla sätt och vis och jag är svårt förtjust i dej.....PUSS!!!

Over and out

tisdag 11 september 2007

Ludgo-Pelles

Jag tror, jag tror, i och med den senaste publiceringen, att Herr Dryck är i sitt livs bästa form.

The Wire

Säsong 4 börjar på SVT och därmed är hösten räddad. Olika versioner av Tom Waits "Way down in the hole" har alltid varit signaturen till introt. Läckert!

Här säsong 1 med The Blind Boys of Alabama

måndag 10 september 2007

Bruces nya skiva

Olyckligtvis har den nu läckt ut på det som dom kallar för "nätet". Jag hade själv igår turen att komma över ett elektroniskt exemplar av denna LP. Självfallet köper jag den fysiska skivan i oktober då den kommer till en konkurshotad skivhandlare nära mig.

Nåväl skivan är överraskande vital och spänstig, Bruce låter hungrig, men man får ge den några rejäla genomlyssningar innan den sätter sig. Typisk bilåkar- och/eller dammsugningsskiva. På ett positivt vis alltså. Kan inte påstå att någon låt sticker ut direkt, i alla fall inte ännu. Det låter Bruce och E Street helt enkelt. Den kommer att sälja som smör alla dagar i veckan.

söndag 9 september 2007

Hm

Visst det är för jävligt att dom har hotat och betett sig som svin men samtidigt är det ändå lite komiskt att det finns israeliska nazister. Ett mentalt elavbrott i den högre skolan.

Här kommer det fantastiska inlägget...eh..eller ni får vänta lite till!

Jag har egentligen inget att skriva om, tyvärr. Mycket pga att mina tankar är på helt andra håll. Hela världen har alltid tackat mig för att jag har besparat samtliga kvinnliga varelser mina närmanden men nu finns det möjligen en stackars tjej i Kristianstad som inte alls har förstått..."Förhållande-kungen" The Bunk som inte har haft ett förhållande på typ fem år(och därför är en aning ringrostig,
"I have what we in Sweden call ringrost" sa en kompis till mig en gång)har äntligen öppnat sitt hjärta för denna stackars arma kvinna. Vi får väl se hur det utvecklar sig. Undertecknad har ju varit mycket förtjust i varelsen ganska länge men givetvis inte alls vågat språka ut. Jag brukar inte ha problem med att språka ut, låt oss vara överens om det.

Anledningar till mitt utspråkningsproblem: Jag har glömt bort antalet gånger i mitt liv som jag har haft förhoppningar, för att sedan blivit hjärtekrossad av en JÄTTESTOR kärleksdödarbulldozer. Hjärtat utsliten, utbankat, tillplattat, paketerat, skickat till depptown...

Vi får väl se hur det går denna gången men jag gillar verkligen denna tösastackarn och jag har fått för mig att hon gillar mig oxo. Och eftersom det är onaturligt att någon gör det så blir jag givetvis nervös. Men väldigt glad!

inlägg

Ja det kan tänkas att det möjligen finns någon där ute i cyberspejs som kanske eventuellt tycker sig ha märkt en något minskad inläggsfrekvens på sistone. Förklaringen till detta eventuella skeende är enkel: The Bunk har mycket att pyssla med för tillfället. Det är ditten och det är datten och kikar jag framåt på schemat inför de kommande veckorna så ser det också väldans arbetssamt ut. Ni får hålla ut och trösta er med att kvantitet inte alltid är det bästa, det är kvalité man vill ha. Jag garanterar att det kommer att komma mycket innehållsrika och smaskiga inlägg även framöver om än i en något lugnare takt. Det har rentutav kanske varit en för hög takt hittills? Vad vet jag?
Den sista frågan gäller även generellt. Vad vet jag? Jag vet att mjölken är vit och att U=I*R, eller att Hanseric Jonsgården är Tomelilla kommuns informationsansvarige. Se där, några saker som jag vet. Ett vetande finns alltså även hos mig.

Denna underbara septembersöndag kommer det komma ett späckat inlägg om någonting. Det lovar jag er läsare. Detta inlägg som ni läser nu är bara ett försök till en förklaring men ni kan även se det som en så kallad "teaser" inför söndagens mastodontinlägg. Slut på meddelandet. Frågor?

torsdag 6 september 2007

Jensa, Veckans rekommendation.

Jens Lekman. Night falls over Kortedala. Se där, en kandidat till Årets Bästa Skiva. Killen har hittills gjort det mesta rätt faktiskt, hans CD/EP/Singel-släpp har varit bra allihop. Jens Lekman saves the day, bland all kurslitteratur. Jag har betat av två böcker och är inne i den tredje. Genomläsningar bara, böckerna lär bli rejält tummade och slitna efter dessa tre åren.

Återigen lyckas jag hamna på en utbildning där det knappt finns några män/killar bland eleverna. Kan ju tänkas vara en drömtillvaro för en ung ensamstående hetero man som jag själv då, men man undrar ju lite varför jag har intressen inom dom ämnesområden som uppenbarligen främst attraherar kvinnor?
(Egentligen skiter jag i vilket)

På nåt sätt är det väl självklart att Jens Lekman är från Göteborg. Man "hör" det när han sjunger, om ni förstår vad jag menar. Ungefär som man hör det på Broder Daniel.

Back to the books fellows...

onsdag 5 september 2007

Helt galet!

Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser det här. Tydligen är rektorn på skolan helt allvarlig. Problemet är att sådana här handlingar endast skapar ytterligare vi-och-dom-känslor.
Men för övrigt är det oerhört enkelt. Om man ikläder sig en svensk fotbollströja behöver man nödvändigtvis inte vara rasist. Själv trodde jag aldrig att skulle behöva påpeka det. Jag tycker det här endast är patetiskt och löjligt.

Hämtat från dagens Sydsvenskan.

Fotbollströjor stoppade på skolfotot


Åttondeklassare på Strandskolan i Klagshamn får inte vara med på årets fotografering till skolkatalogen. Anledningen: de har svenska fotbollslandslagets tröjor på sig.
– Skolfotografier är ingen politisk manifestationsplats, säger skolans rektor.

Klagshamn. Igår skulle eleverna på Strandskolan i Klagshamn bli fotograferade inför årets skolkatalog. Redan i förrgår förklarade därför majoriteten av pojkarna i en åttondeklass för sin klassföreståndare att de ville klä sig i svenska fotbollslandslagets matchtröjor.

När klassföreståndaren fick reda på detta kontaktade han Strandskolans rektor Pär Blondell. Rektorn fattade då beslutet att pojkarna inte skulle få bli fotograferade till skolkatalogen klädda i Sverigetröjor.

Pojkarna fick inte heller bli fotograferade enskilt.
– Det står i vår läroplan att vi ska arbeta mot främlingsfientlighet och intolerans. En fotbollströja står ju inte för det, men i grupp så kan det uppfattas på det sättet. Det vill jag bespara oss, personalen, barnen och deras föräldrar, säger skolans rektor.

Var beslutet lätt?
– Mycket lätt. Den som skulle se bilden i skolkatalogen skulle inte förknippa det med en fotbollsmatch mot Danmark, säger han.

Rektor Pär Blondell tycker inte att fotbollströjorna är ett ”naturligt inslag” i skolvardagen.
– Hade det varit så att killarna sprungit omkring med fotbollströjorna i skolan varje dag, så okej. Men jag har faktiskt aldrig sett att de har haft tröjorna på sig tidigare, säger han.

Är det ok med Danmarks, Brasiliens eller Italiens landslagströjor?
– Hahahaha. Man måste sätta det i sitt sammanhang. Tio killar med landslags- och Sverigetröjor på ett klassfoto kan knytas till en politisk manifestation. Men på läktaren vid en landskamp uppfattas det på ett annat sätt, säger Pär Blondell.

Sydsvenskan har varit på Strandskolan och pratat med elever på skolan.
– Vi menade inget illa. Och vi trodde absolut inte att det skulle tolkas som rasistiskt. Vi har många kompisar med invandrarbakgrund, säger en av pojkarna till Sydsvenskan.
– Hur kan det vara rasistiskt att ha en landslagströja på sig? undrar hans tjejkompis.

Rektorns beslut betyder att flera pojkar i en åttondeklass på Strandskolan inte kommer att finnas med i årets skolkatalog.
– De kommer nog att skriva att vi var frånvarande, säger en av pojkarna.

Och någon ny fotomöjlighet kommer inte att ges.

Nu ska skolans rektor diskutera händelsen med eleverna och deras föräldrar.
– Det är en gråzon vad som kan uppfattas som rasism och främlingsfientlighet. Mitt beslut kanske kan uppfattas som intolerant. Men nu gjorde eleverna det här valet. Jag tycker inte att det var ett bra val. Och som förälder hade jag inte heller tyckt att det var bra. Och som elev om fem år hade jag nog inte tyckt att det var ett bra val, säger rektor Pär Blondell.

Kosmisk svindel.

Min utbildning har redan betalat sig. Ur Peter Hård af Segerstads bok "Kommunikation och Information" finns där ett uttryck som jag letat efter länge.

Kosmisk svindel.

Författaren beskriver det som:
"Kosmisk svindel är ett uttryck som ibland brukar användas för att beteckna den känsla vi kan gripas av inför det ofattbara, det overkliga eller det oändliga, och när vi talar om denna upplevelse som svindelartad, så beror det väl på att vissa insikter kan få oss att känna det som om vi förlorar fotfästet samtidigt som det okända utövar en nästan ångestbetonad dragningskraft på oss."

Alltså ungefär så som man känner(eller kände) dom gånger man sitter ner och tänker på det här med döden. Att, när jag är död, så kommer jag att vara det för evigt. Jag kommer aldrig mer att vara eller finnas. Första gången det hände var någon gång i tonåren givetvis och jag minns att dessa episoder skedde med jämna mellanrum. Det är inte alls ofta som det händer numera, för man blir inte lyckligare av att tänka sådana tankar. Men jag minns att det var riktigt ruggigt, när hjärnan inte riktigt kunde koppla det ofattbara, för att sedan faktiskt göra det och då blev denna fasansfulla insikt för mycket att klara av så man började skaka i hela kroppen.

På ett sätt en mäktig upplevelse och förmodligen helt naturlig. Jag har pratat om dessa upplevelser några gånger med andra men har aldrig hittat ett bra utttryck för att förklara känslan. Förrän nu. Och ja, jag är fortfarande rädd för att dö.

tisdag 4 september 2007

Måndag i Ronneby

Min utbildning startade igår. En lååång dag i Ronneby. Blekinge Tekniska Högskola. Jag skall bli Samhällsvetare. Underliga äro Herrens vägar. Skriver Sveriges kanske främste ateist.

Lärarna verkar mycket bra, en del teknikstrul var det, och en avslutande middag på kårhuset på kvällen. Jag ville verkligen se mig omkring på skolan och dessutom var det ju upprop så jag hade inget annat val än att åka dit. Men var var alla människor? Väldigt många som var antagna men jag tror inte att ens hälften var närvarande. Skit samma, vi som ska plugga får mer tid att lära känna varandra desto färre vi är. Hoppas tekniken kommer att fungera bättre framöver. BLT använder en ny plattform inför denna terminen så det finns förmodligen en del barnsjukdomar att slipa bort.

Middag på kvällen samt ett lokalt band med en av lärarna som medlem för övrigt. Spelade riktigt bra, men återigen, var var alla människorna??? Jag tror det var fler lärare än elever på middagen. Skitsamma, det var ganska trevlig ändå. Trummisen i bandet såg ut som en blandning av Ozzy och Janne Schaffer.

Jag har en del böcker att läsa om man säger så. Det är bara utmanande, jag har inget emot att läsa mycket och ofta. Ska bara se till att det fastnar i skallen oxo.

När Barcelona spelar fotboll allra bäst så finns det mycket få saker i världen som är vackrare. Första halvlek mot Bilbao var ren poesi. Tur att Barca finns som tröst när alla andra av mina lag utför sina mest patetiska insatser om och om och om och om igen.

Filosofie Kandidatexamen med huvudområde Psykologi eller Pedagogik. Något av dom två. Vi får se vad jag väljer så småningom. Fast egentligen är jag ju elektriker(!?!)

söndag 2 september 2007

Robin Williams

Han går inte att intervjua eftersom han alltid tar över showen.



lördag 1 september 2007

Tragiskt.

Det är tragiskt, I'll say, allting. Livet är tungt och orättvist. Pissigt.
För tillfället har jag inget mer att säga. Eller skriva.