lördag 29 mars 2008

Tre par föräldrar...

hade s k intimt umgänge för ett antal olika somrar sedan. Inte mindre än tre stycken "nära anhöriga" fyller år i dagarna nämligen. Igår fyllde Bengan Bäver 25 år. Grattis!!! Vi kommer ju att fira dej lite senare idag.

Miss Sunshine fyller 17 år, snart vuxen alltså. Palla fylla år igen asså de ä ba så fattigt. (Jag försöker prata som henne och kidsen).

Osså fyller min bror Jim, eller Jimbo, the J-Man eller vad nu vi ska kalla honom, faktiskt hela 32 år. Ivar 32 blir det på en bingobricka. Snart kan han alltså kallas gubbjävel utan att skämmas.

Grattis Grattis.

Å en låt ska ni få oxo, helt utan koppling till era födelsedagar i och för sig....

tisdag 18 mars 2008

Kina

Gång på gång kränker diktaturen Kina de mänskliga rättigheterna. Oliktänkande gentemot staten är icke acceptabelt. Tusentals människor sitter i fängelser pga. sina politiska åsikter.
Och människor världen över fördömer dessa övergrepp. Dock vågar de flesta regeringar inte göra detsamma eftersom Kina på många vis är en viktig partner, framförallt ekonomiskt.

Nu avlivas människor i Tibet. Ska man tro på kinesisk statlig media så är allt lugnt och fint i Tibet. Fridens liljor blommar.

Men på några dagar har uppskattningsvis 100 människor dödats av polismakten, diktaturens kreatur.

Det blir inget tittande på OS för mig i alla fall, den saken är säker

måndag 17 mars 2008

Måndag klockan 15

Jag har på ett modernt vis lyckats få tag på en kopia av den nya skivan av R.e.m. Efter några genomlyssningar så kan man konstatera att de har gått tillbaks till ett gammalt sound, typ "Out of Time" och "Automatic". Betydligt bättre, och mer ös, än de senaste tre skivorna. Jag gillar det. Skivan är inte mer än 30-35 minuter lång och soundet är ganska opolerat. En bra skiva som jag kan rekommendera. Dock, det lär inte locka några nya fans. Det låter väldigt mycket R.e.m. och har man inte gillat dem förr så kommer man inte göra det nu heller.

Min sambo hade förberett en fin helg i hennes systers sommarstuga. Promenad vid havet, varm bastu, kalla öl och trevligt umgänge på tu man hand. En kanonhelg, helt enkelt. Tack hjärtat!

torsdag 13 mars 2008

Läsare

Om det nu är någon som läser denna blogg. Jag tar litet paus från och med nu. Har ingenting speciellt att skriva om, har mest skrivit trams på sistone. Dessutom har jag en del annat att göra. Titta in då och då, jag kan få nåt litet ryck ibland. Kanske imorgon, kanske om en månad, kanske aldrig, vi får se.

Det blir nog en recension av Remmarnas nya skiva som kommer om ett par veckor.....

Haj!

måndag 10 mars 2008

Fast

det mesta jag publicerar här skrivs med glimten i ögat och skall inte tas så allvarligt. Jag har givetvis, oavsett svenskan, världens bästa, underbaraste, snällaste, sötaste sambo.

fredag 7 mars 2008

Katten

Den här katten har nog ingen aning om att den är efterlyst. Lite roligare än efter den närmast osannolika gangsterverksamhet som inträffade i Malmö igår.

torsdag 6 mars 2008

Skoj med Folkpartiet

Folkpartister är paaaaaaaaaaartypeople!!

Eller? Min egen högst ovetenskapliga undersökning ger vid handen att folkpartister är rätt så vanliga människor. En folkpartist är en blandning mellan en kristdemokrat och en centerpartist, fast utan någon religiös tro eller vana vid djur (förutom hund givetvis). Lagom helt enkelt.

Vanliga arbeten, vanlig familjesammansättning, vanligt sex, vanliga intressen. Och ack ack så trista.

Bor i villa eller egnahem, kör gärna svenskt, tittar på den breda fredagsunderhållningen, tycker om att gå långa härliga promenader, bryr sig gärna om miljön så länge man inte måste göra egna personliga uppoffringar, tycker att det mesta var lite bättre förr, tycker om Elvis och Bruce Springsteen, fast missförstår texten i "Born i the U.S.A.", Aktiv i Hem & Skola, åker på skid- och/eller utlandssemester minst en gång om året, gillar människor från olika kulturer men vill att ungarna ska gå en "svensk" skola, umgås helst med likasinnade, läser Stieg Larsson och gillar TV4, Vill ha båt eller sommarstuga, helst bägge, men det blir för dyrt, har tre barn som helst ska bli något inom humaniora eller juridik, gillar trädgården fast vet inte vad blommorna heter eller hur de ska skötas, (elgrill kan vara den bästa uppfinningen sedan det färdigskivade brödet), dricker inte vin som kostar under 79 kr på Systembolaget, och pappa folkpartist drömmer fortfarande om att bli rockstjärna....

Känner ni igen er? Eller rentutav utpekade?
Maila till skojigafolkpartister@gmail.com så kanske jag berättar er spännande levnadshistoria här på bloggen.

Warren Zevon

Bara just idag.

onsdag 5 mars 2008

Messi skadad

Mer än en klubb. Det är bara i Barca som ett gäng mångmiljonärer ändå kan vara ett LAG. Igår blev Messi skadad, och han blev så knäckt att han började gråta, alla lagkamrater går fram och ger honom sitt stöd. Mycket vackert att se. Ska finnas nåt klipp kvar på YouTube men många Barca-klipp försvinner snabbt från Tuben pga. rättighetsskäl.

Jag har inte mycket till övers för italiensk fotboll. Det går tolv filmare på elva spelare i ett lag. Ändå, Roma slår ut Francos fascistlag och man bara njuter. Särskilt när det sker i Madrid....

Sevilla åkte ur igår och därmed är det bara ett spanskt lag kvar i Champions League...FC Barcelona!!

Förlängning pågår mellan Porto-Schalke, tyvärr får jag inte i skrivande stund titta på detta, fjärrkontrollen har min sambo lagt beslag på...och hon tittar på "Girls of the Playboy Mansion". Det är synd om människorna...

måndag 3 mars 2008

Bönor

Gör mig dålig i magen. Mycket mycket dålig i magen. Nog om det. R.e.m. släpper nytt den 1:e april och Q, det brittiska musikmagasinet som alltid försvarat R.e.m. vad dom än har gjort, har kallat albumet för "the bands best album for years...". En fyra av fem möjliga har de gett i betyg. Vi får väl se, det skulle ju vara kul med en ny kanonplatta av Remmarna för det var ett bra tag sedan. Ett rockigare, ösigare sound har utlövats.

Blir alltid så otroligt trött efter inlämnade exmanensarbeten, nu börjar nästa delkurs på torsdag vilket innebär att man kan ta det lite lugnt nu i några dagar och läsa kurslitteraturen på ett mer avslappnat vis. Det är alltid så befriande att lämna in den skrivna texten som man har skött om som ett litet barn och egentligen vill man ju inte släppa iväg den eftersom man aldrig riktigt känner att den är flygfärdig. Men deadlines är till för att hållas, och att polera och polera tjänar till slut ingenting, för det blir inte så mycket bättre ändå.

På grund av bönorna missade jag en fest i lördags som jag hade sett fram emot. Hoppas att ni andra hade roligt i alla fall.

Efter två veckor som hästdräng så är man ganska sliten. Det är inte mycket vi fina människor tål, visar det sig. Men kommer bara bredbandet till R-town så kan jag mycket väl tänka mig att bo där i framtiden, utan tvekan. Vackrare plats får man leta efter, och ett perfekt ställe för ungarna att växa upp på.

Barca spelar underbar fotboll ena veckan och så får de rejält med stryk veckan efter...jag blir inte klok på Rijkaards lag.

Derby tog en pinne dock. Nu har vi tio poäng och blir farliga de sista matcherna.

Melodifestivalen är, ur en ren musikalisk synvinkel, så otrolig undermålig. Men det är en fin tid för våra kära kvällstidningar (och alltmer även morgonblaskorna).

GW släpper ny deckare i maj. Den förra var bra men inte så bra som man hade önskat. Linda -som i Lindamordet framstår alltmer som 2000-talets bästa deckare så den är svår att toppa.

Miss S har börjat blogga....:)

söndag 2 mars 2008

Ett halvår...

Sex månader kan gå fort. Det kan kännas som en lång tid. Oavsett vilket så har nu ett halvår gått. Ett halvt år som har förändrat mig och mitt liv.

Vissa kanske tycker att allt har gått så snabbt, vi har till och med blivit sambos.
Visst finns det sidor som jag inte uppskattar hos dej och vice versa. Det är naturligt.

Ändå...så vet jag.

Vi har känt varandra hela livet, möjligen en barnslig och naiv tanke, men den känslan överger mig inte.

Du håller mig ovanför ytan och säger till mig när jag ska skärpa mig, du håller mitt hjärta varmt, mina tankar på dig får mig att le, och du gör mig glad när jag är ledsen.

Jag älskar dig för din generositet och vänlighet, din humor, och din öppenhet och ärlighet. Jag älskar ditt leende och ditt glada skratt, dina blå ögon och dina varma kramar.

Men. Det enklaste uttrycksättet är oftast det tydligaste och renaste. Det räcker mer än väl, jag behöver inga belägg eller exempel. Så det mitt hjärta säger till dig är inte svårare än så här:

JAG ÄLSKAR DIG!

Puss min älskling!