onsdag 30 april 2008

Valborg

Våren är snart här, fem barn (vad vi vet) har mördats i Sverige under vintern. Fem barn, och vi sätter igång grillen och tittar på majbål ikväll som vanligt. Man vänjer sig, och det händer ju inte här, tänker man. Stjärnsund och Hallstahammar och Arboga ligger tryggt borta. Känner ni inte att det kommer närmare?
Det är en galen värld. Man är nog naiv om man tror allt gott om människan. Naiv. För att citera Marcus Birro: "Man får höra att man är naiv, som om det skulle vara något negativt!" Helt rätt. Det är väl underbart om det fortfarande finns människor som tror på det goda.

Min älskade sambo har en tufft tid på sitt arbete. Det finns rötägg (ingen naivitet där) på hennes arbetsplats som förpestar livet för min flicka och som gör att hon mår dåligt. Det gör att jag också mår dåligt, och jag blir frustrerad eftersom jag inget kan göra, mer än att stötta henne. Egentligen vill jag bara ringa upp mobbarna och säga att "slutar inte du nu så kommer jag hem och knäcker alla ben i din kropp."
Givetvis gör jag inte det, jag är en civiliserad människa. Jag är en god människa.

Jag är fan bättre än nästan alla andra. Jag tycker om barn och djur och ren luft och människor som hälsar på varandra på gatan. Jag tycker om människor som inte bara ska ha och ha och ha.

Jag tycker om människor som inte gnäller för minsta lilla vardagliga sak. Skaffa er en motgång för helvete, det som inte dödar det härdar! Nästan alla motgångar som jag haft i mitt liv har jag haft stor nytta av i efterhand. Och det är inte synd om mig alls. Sist jag kollade, så levde jag.

Själv är jag oerhört framgångsrik. Jag är frisk, mina nära och kära är i livet och jag har någon som älskar mig och vill krama om mig. Jag har ett underbart jävla liv!

Naivt.

torsdag 24 april 2008

Usel information

Inte för att jag skall jämföra mig med patienter som är svårt sjuka i cancer, men idag skulle jag till min diabetessjuksköterska för provtagning och samtal. Fastandes sedan klockan 22.00 igår kväll.
Javisst, hon är sjuksköterska men jag trodde att hon som "specialistsyrra" inte ingick i strejken, dessutom så står det på Region Skånes hemsida att "Om du blivit kallad till operation, mottagningsbesök eller behandling ska du utgå från att de utförs. Sjukvården kontaktar dig om de ställs in."

Redan igår anade jag oråd så jag ringde till Hässleholms sjukhus där jag behandlas och frågade. I växeln sa dom just det att "om ingen ringt så skall du komma hit imorgon bitti." Ingen har ringt eller skickat brev till mig denna veckan. Så jag åkte i morse.

Diabetesmottagningen ligger på medicinmottagningen som givetvis var stängd. Dörren låst och igenbommad. Jag frågade en sekreterare som mycket snorkigt sa: "men hon strejkar ju det vet du väl." "Jahaja men jag ringde ju igår och då sa ni att jag skulle komma."
"Vet jag inget om" sa hon då.

Ner till receptionen där jag blir erbjuden att en läkare tar emot mig istället, men då kommer det att kosta 350 kr istället för 100 kr. Inte en sportslig chans att jag går med på det. Jag har redan åkt tre mil och bensinen är inte gratis.

Slutsats: Om ni har fått tid på någon av de strejkberörda sjukhusen så skall ni utgå ifrån att det INTE blir av.

onsdag 16 april 2008

Ett år!

Jag har nu varit med blogg i ungefär ett år. Ett år är en lång tid, eller en kort tid beroende på hur man ser det.

Under detta år har jag bland annat flyttat två gånger, blivit förälskad en gång, varit stupfull ungefär fem gånger, haft bakfylleångest fem gånger, varit jättejättearg en gång, gråtit massor med gånger, skrattat otroligt många fler gånger, dragit en vals en gång, dragit en tarzan någon gång, försökt sluta snusa fem gånger, misslyckats med att sluta snusa fem gånger, varit rädd en gång, varit en idiot två gånger, varit lycklig många många gånger, läst kurslitteratur alldeles för många gånger, badat i havet noll gånger, ringt nära och kära för få gånger, sett Derby vinna en match i Premier League en gång, varit på akuten en gång, haft dödsångest noll gånger, sprungit i skogen 10 gånger, snusat ungefär 300 dosor snus, levt 366 dagar, druckit champagne en gång, älskat massor av gånger, vomerat fyra gånger, haft feber tre gånger, ångrat mig någon gång, trimmat mitt hår 30 gånger, ridit på en häst noll gånger, fått stamkort på apoteket en gång, önskat livet av en granne en gång, vässat en penna en gång, varit orolig för min far många gånger, sett en riktigt bra film kanske en gång, druckit 50 liter mjölk, gått ner två kilo i vikt, skaffat radhus en gång, gjort mina naturbehov dagligen, köpt en gris i en säck en gång, ätit en Gorby-pirog noll gånger, hatat min diabetes varje gång, solat i solarium fyra gånger, bett till gud två gånger, fått skrapsår en gång, förstört min mobiltelefon i ett kubbspel en gång, pratat med Vägverket noll gånger, aldrig varit vilse, inte snattat, huggt ved, lagt patience, stavat fel, blivit grundlurad, kollat på utbildningsradion, pensionssparat och köpt en glass.

Och så säger dom att livet kan vara trist och innehållslöst. Hoppas min framtid blir lika spännande...

tisdag 8 april 2008

Duffy

Sorry R.e.m., nu är ni nerpetade, denna veckan kommer jag lyssna mycket på den unga walesiska singer/songwritern Duffy. Låter väldigt bra om ni frågar mej.
Apropå Duffy, så skall Duffy the Dog bli av med sina käraste kulor nu på torsdag. Skälet till att det skall knipsas är att man får en väldans mycket lugnare hund. Just nu löper grannens tik, Duffy gillar henne skarpt (det är ömsesidigt) och han ylar efter henne. Duffy har ju även en släng av DAMP vilket INTE gör honom till en lugnare hund om man så säger.
Lycka till på torsdag Duffe önskar The Bunk.

Så här rädd såg D ut när ryktena om kulborttagning började surra i Röetved

Mitt nya snusfria liv

Idag börjar det. Sista dosan börjar bli tom. Min bäste vän blir helt plötsligt min störste fiende. Snuset har givit mig så mycket glädje, den har tröstat mig ner jag varit nere, piggat upp mig när jag varit trött. Jag kommer att sakna prisen.
(Det heter givetvis "en pris snus" och ingenting annat. Prilla känns så...vulgärt).

Två faktorer har spelat in i detta beslut.

Ekonomi. Det är förjävla dyrt.
Tandhygieniskt. Jag tror att min tandläkare stöttar det.

Annars är min motivation ganska dålig. Lets face it: Jag gillar att snusa. Jag gillar smaken och jag gillar nikotinet. Att vissa tycker det är äckligt lämnar mig kall, en pris efter en bättre middag är nästan...obeskrivligt skönt.

Det här kommer inte att bli lätt, jag saknar dig redan, min kära dosa och jag är livrädd inför den kommande veckan. Hur ska detta sluta?

måndag 7 april 2008

7 månader

Idag firar jag och Miss S 7 månader. Woah!!! Kram kram.

Kommer inte på något mer just nu, orden räcker inte till för att förklara hur mycket jag älskar min sambo.

Nu har jag studier att sköta.

lördag 5 april 2008

The Wire

Femte och sista säsongen av världens bästa tv-serie började igår på SVT. Det första avsnittet lovar så gott inför den kommande avslutningen. Denna gång är handlar det mycket om massmedierna. Jag gillar uppbyggnaden som serien har haft, att varje säsong skall ha ett speciellt fokus eller tema. Första säsongen handlade om de kriminellas vardag, säsong två var det arbetarnas, trean politikernas, fyran handlade mycket om skolan. Och polisernas fruktlösa kamp är alltid närvarande.

Dialogen, och då inte minst humorn, samt skildringen av Baltimore gör att denna serie är lika bra som en annan klassiker, Uppdrag:Mord. Inte konstigt i och för sig då det är samma man som ligger bakom bägge serierna, David Simon.
Jag kommer att sakna The Wire enormt.

Den är inbakad

En stek.

torsdag 3 april 2008

Mikro-fån

Det är Tyskland, det är 90-tal, det är bröllop. Det är en övervintrad gammal tysk pudelrockare som heter Ziggy som numera måste försörja sig på att lira dåliga tyska schlagers på diverse inte-så-flashiga tillställningar. Det är brun-utan-sol och det är vedervärdiga Hawaii-skjortor. Det är lyckligtvis en snubbe som filmar.
Resten är Internethistoria.

Schulmans

Bröderna Schulman är på gång igen, denna gång med någon slags humorsida (?) som lanseras via Aftonbladet. Man blir inte klok på den tidningen. Ibland är dom jättebra, som artikelserien om alkoholism för ett par veckor sedan. Sedan ägnar dom sig åt allmänt trams, skvaller och så dom hära pågarna Schulmans. Vad har egentligen bröderna Schulman tillfört mänskligheten?
Enda sättet att undvika dem är att helt enkelt inte bry sig.

Det roligaste med bröderna Schulman måste vara att deras morfar är Sven Stolpe!

Om nu någon vet vem det är...

Miss S gav mig blommor igår och jag tyckte det var jättekärt.

R.e.m.-plattan växer efter varje genomlyssning och den är faktiskt mycket mycket bra.

Det blir ingen Bruce-konsert i sommar för min del, tyvärr. Av olika anledningar.

Jag har därför sålt vidare biljetterna för att kunna betala biljetterna till min säljare, som råkar vara min svåger. Jag skäms över att jag ännu inte kunnat betala och kan bara be om ursäkt, ni ska få era pengar denna månaden. Förlåt, och tack för att ni har haft tålamod....

Jag är dålig att handskas med pengar eftersom jag sällan i mitt liv har haft några. Privatekonomisk planering är inte min grej, och jag är tämligen ointresserad av pengar, statusprylar, bling-bling och liknande. Det är dock hårda fakta att pengar behövs till mat och potatis, och tak över huvudet. I övrigt bör all kultur givetvis vara gratis :)

Några gånger i mitt liv har jag tjänat bra med pengar och jag har verkligen ingen aning vars dessa penningar har tagit vägen...

Fattig men lycklig är alltså mina livsord

onsdag 2 april 2008

Sugen

Jag har mer eller mindre rutinstuderat ett tag nu och haft svårt att tända till emellanåt. På sistone har det blivit bättre och det där suget börjar komma igen. Ganska normalt beteende skulle jag tro. Man har perioder i sitt student- eller arbetsliv som är mer eller mindre inspirerande. Det går upp....och så går det ner...

Nu när dagarna blir längre och ljusare är det också lättare att bli inspirerad och taggad, jag brukar krypa in i mitt depphål någon gång på hösten och sticker ut näsan igen när våren kommer. Hösten och vintern som precis lämnat oss är ett stort undantag då jag varit lyckligare än någonsin. Undrar varför...? :)

Speaking of min sambo så har hon nu en del arbetsrelaterade spörsmål att fundera på. Oavsett vilket det nu blir så är jag mycket stolt över min miss S och jag stöttar henne till 100 %.


Jag har skrivit det förr och jag kan göra det igen, eftersom det är ett faktum. Däremot är det kanske inte alla som skulle erkänna det:
Jag har inget bra alkoholsinne, det ÄR fakta, tyvärr.
Därför dricker jag inte alkohol speciellt ofta längre. Börjar jag dricka öl så är det så fruktansvärt gott att jag inte känner några gränser överhuvudtaget. Tröst i bedrövelsen är att jag aldrig blir våldsam eller otrevlig när jag är aspackad, jag är just bara det, aspackad. Och det är illa nog. Alternativet är självklart, att sluta dricka helt och hållet. Men en kall på sommaren är ju nåt så inihelvete gott!!! Får fundera vidare.

Däremot skall jag om bara ett litet tag sluta snusa. Nu är jag inne på sista stocken och efter den så är det slut. Det kommer inte att bli lätt och jag kommer att ha en fruktansvärd abstinens den första veckan, gissar jag. Jag har ändå snusat i snart 15 år. Men detta måste göras eftersom jag verkligen vill göra det. Varning utfärdas ändå, jag kommer att vara vresig och tvär i början av mitt snus-fria liv. Stackars sambo.

Till sist.

Ikväll tvålar Liverpool till Arsenal. Barca vann igår men imponerade inte men vi klarar tyskarna över två matcher, inget snack om saken. Malmö FF spelade...bra fotboll (hepp) mot räkorna i måndags. Ja , dom spelade bra fotboll och skulle med lite tur kunnat ta tre poäng. Jag har absolut noll förväntningar i år, kanske måste jag tänka om.

Trevlig resa i Vietnam Hoodie och ni andra!!

10-4