söndag 19 juli 2009

Väntan

Jaha, okej, igår skulle det komma en bebis enligt den mycket detaljerade planen. Ingen bebis tittade ut. Vi har passerat deadline. Så vi väntar. Min älskling är minst sagt trött och vill inget hellre att den skall komma ut nu. Dessutom har hon blivit förkyld. Sover dåligt.

Och jag kan inget göra. Absolut ingenting. Totalt maktlös och inkompetent. Jag riktigt lyser av total brist av idéer angående detta dilemma. Så vi väntar.

Under sommaren så har jag både arbetat och pluggat en kurs. Ständigt med tankarna åt ett annat håll. Ingenting annat betyder ett skit egentligen.

Stigbritt kunde inte ha fått ett bättre ställe att sätta bo i. Jag är så stolt över min kära sambo. Det skall jag gå och säga till henne nu. Medan vi väntar.

En galen värld

I dagens Sydsvenskan hämtas följande artikel:

Nu får männen svälta sina fruar

President Hamid Karzai har godkänt en omstridd shiamuslimsk lag som ger en make rätt att svälta sin fru om hon inte ställer upp på sex.

KABUL. Shialedare och politiker planerade ursprungligen att få familjelagen godkänd i tysthet, men kvinnliga parlamentarikern Shinkai Karokhel lusläste paragraferna och slog larm i våras i både internationella och inhemska medier.
– Lagen gav en make rätt att våldta sin fru. Men den var inte bara brutal, utan också löjlig. Exempelvis fanns en paragraf om att en kvinna måste sminka sig och göra sig fin för sin man, säger Shinkai Karokhel när hon tar emot i hemmet, en elegant villa i centrala Kabul.

Lagen, som enbart gäller shiamuslimer, fick hård kritik. Ett par hundra shia muslimska kvinnor och feminister demonstrerade i Kabul – och möttes av en aggressiv och mångfalt större motdemonstration, ledd av konservativa shialedare.

USA:s president Barack Obama kallade lagen ”gräslig” och somliga Nato-länder hotade dra tillbaka sina trupper om lagen inte skrevs om.
– Jag är tacksam för stödet från omvärlden, säger Shinkai Karokhel, som numera lever under dödshot och skyddas av livvakter.
– Men jag är van vid hot. Det är alla som kämpar för kvinnors rättigheter i Afghanistan, säger hon.

Bråket ledde till att lagen skrevs om. Några av de mest kontroversiella passagerna har strukits, andra har ändrats. Men inte tillräckligt, enligt männi sko rättsgrupper som läst den modiferade lagen. Exempelvis kan en våldtäktsman slippa straff om han erbjuder sig att gifta sig med sitt offer.

I Kabul spekuleras det om en ”hemlig uppgörelse”. Personligen sägs president Karzai inte vara förtjust i lagen, men han ska ha godkänt den för att få stöd av konservativa shialedare inför valet i augusti.

Mycket tyder på att så är fallet. Nu när Hamid Karzai inte längre har amerikanernas fulla stöd, behöver han söka stöd i alla läger för att konsolidera sin makt. I det spelet blir shiakvinnorna ett bondeoffer.



Ja men vad skönt att de ändrade lagen så att det inte blev tillåtet att våldta kvinnan...

En vidrig kvinnosyn förklädd i nån slags religion. Vilka jävla stolpskott.

söndag 12 juli 2009

Coolt

Bounce med vänner hyllar the King of Pop.