torsdag 6 mars 2008

Skoj med Folkpartiet

Folkpartister är paaaaaaaaaaartypeople!!

Eller? Min egen högst ovetenskapliga undersökning ger vid handen att folkpartister är rätt så vanliga människor. En folkpartist är en blandning mellan en kristdemokrat och en centerpartist, fast utan någon religiös tro eller vana vid djur (förutom hund givetvis). Lagom helt enkelt.

Vanliga arbeten, vanlig familjesammansättning, vanligt sex, vanliga intressen. Och ack ack så trista.

Bor i villa eller egnahem, kör gärna svenskt, tittar på den breda fredagsunderhållningen, tycker om att gå långa härliga promenader, bryr sig gärna om miljön så länge man inte måste göra egna personliga uppoffringar, tycker att det mesta var lite bättre förr, tycker om Elvis och Bruce Springsteen, fast missförstår texten i "Born i the U.S.A.", Aktiv i Hem & Skola, åker på skid- och/eller utlandssemester minst en gång om året, gillar människor från olika kulturer men vill att ungarna ska gå en "svensk" skola, umgås helst med likasinnade, läser Stieg Larsson och gillar TV4, Vill ha båt eller sommarstuga, helst bägge, men det blir för dyrt, har tre barn som helst ska bli något inom humaniora eller juridik, gillar trädgården fast vet inte vad blommorna heter eller hur de ska skötas, (elgrill kan vara den bästa uppfinningen sedan det färdigskivade brödet), dricker inte vin som kostar under 79 kr på Systembolaget, och pappa folkpartist drömmer fortfarande om att bli rockstjärna....

Känner ni igen er? Eller rentutav utpekade?
Maila till skojigafolkpartister@gmail.com så kanske jag berättar er spännande levnadshistoria här på bloggen.

1 kommentar:

Windy sa...

Du generaliserar över 400000 människor, eller 7,5% av sveriges valmanskår, hur intressant blir det?
Jag sympatiserar mycket med socialliberalismen, "fri ekonomi med socialt ansvar" och allt det där, och det har hänt att jag röstat på folkpartiet. På senaste tiden har det blivit omöjligt att fortsätta lägga min röst där eftersom partiet ballat ur helt med sina nya paroller "Ordning och reda", "hårdare tag", språktest" och andra samvetslösa sätt att värva röster.
Vad du träffsäkert beskrev är snarare genomsnittssvensken av idag, tvärs över den politiska kartan, och det gör mej halvt deprimerad ibland att leva i ett sådant land.