torsdag 14 juni 2007

Ni är några rediga grisar!!

Men jag ska inte jämföra er med ett av de renligaste djuren som finns. Det vore en skymf mot grisen som är ett synnerligen trevligt djur på alla sätt och vis.

Jag kallar er åsnor istället. Vilka är då "ni"? Jo alla ni som skräpar ner precis överallt på våra gemensamma gator, torg, skogar, vägar, sjöar med mera med mera.
Och det har blivit värre och värre.

Att skylla den ökande nedskräpningen på ungdomen (som vi gärna skyller det mesta på) vore dessutom att skjuta sig själv i foten. Jag tycker generellt att dagens ungar är mycket mer miljömedvetna än tidigare generationer. Jag påstår att de värsta syndarna är i medelåldern. Ofta föräldrar dessutom.

I min stad efter en vanlig helg så ser det FÖR JÄVLIGT UT. Och kom inte med det där "att det finns för få papperskorgar" och andra lösa argument. Orka gå den lilla biten till papperskorgen era lata ouppfostrade idioter. Eller ta med skiten hem i en påse.

Mer eller mindre varje stad har någon typ av stadspark och det är ju lite ironiskt att vi människor gärna tar en picknickkorg och lite filtar med oss för att njuta lite av grönskan i parken. Det flesta människor trivs i grönområden.
Efteråt så lämnar ni kvar papper, flaskor, burkar, fimpar, matrester och all annan mög av diverse icke nedbrytbart material.

De två värsta typerna är dom som åker ut i skogen för att dumpa sina privata sopor samt hundägare som inte plockar upp hundskiten efter sig. De sistnämda borde naturligtvis inte ha rätten till att äga en hund. Spolar ni inte på toaletten efter er hemma eller???

By the way: Det borde införas någon slags hundlicens, det finns alldeles för många okunniga pajastomtar som äger hund i dagens Sverige.
Vad än hunden gör eller hur det beter sig, så kan det ALDRIG vara ett problem som kan lastas på djuret, oavsett ras, utan det är självfallet ALLTID ett ägarproblem. Ni som skyller på "en aggressiv ras" och annat trams är BARA ni som inte vågar erkänna att ni inte har tillräcklig kunskap om hur ett djur skall skötas eller så är det ni som helt enkelt vill ha ett aggressivt djur. Tyvärr ökar det sistnämnda även i Sverige.


Visst, skräpa ner hur mycket ni vill, bara ni städar upp ordentligt efter er! Enklare regel än så får man leta efter. Annars bör ni få ett straff som står i proportion till brottet, varför inte offentlig avhuggning av valfri hand á la Saudiarabien...

Inga kommentarer: