torsdag 24 april 2008

Usel information

Inte för att jag skall jämföra mig med patienter som är svårt sjuka i cancer, men idag skulle jag till min diabetessjuksköterska för provtagning och samtal. Fastandes sedan klockan 22.00 igår kväll.
Javisst, hon är sjuksköterska men jag trodde att hon som "specialistsyrra" inte ingick i strejken, dessutom så står det på Region Skånes hemsida att "Om du blivit kallad till operation, mottagningsbesök eller behandling ska du utgå från att de utförs. Sjukvården kontaktar dig om de ställs in."

Redan igår anade jag oråd så jag ringde till Hässleholms sjukhus där jag behandlas och frågade. I växeln sa dom just det att "om ingen ringt så skall du komma hit imorgon bitti." Ingen har ringt eller skickat brev till mig denna veckan. Så jag åkte i morse.

Diabetesmottagningen ligger på medicinmottagningen som givetvis var stängd. Dörren låst och igenbommad. Jag frågade en sekreterare som mycket snorkigt sa: "men hon strejkar ju det vet du väl." "Jahaja men jag ringde ju igår och då sa ni att jag skulle komma."
"Vet jag inget om" sa hon då.

Ner till receptionen där jag blir erbjuden att en läkare tar emot mig istället, men då kommer det att kosta 350 kr istället för 100 kr. Inte en sportslig chans att jag går med på det. Jag har redan åkt tre mil och bensinen är inte gratis.

Slutsats: Om ni har fått tid på någon av de strejkberörda sjukhusen så skall ni utgå ifrån att det INTE blir av.

1 kommentar:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.