söndag 13 maj 2007

ESC+TV4=en förhoppning

Det stora eventet Eurovision Song Contest gick av stapeln i helgen. Tre timmars förnedringsteve för alla inblandade. Borde inte det programmet passa perfekt för TV4? Dom har ju patent på dålig teve-produktion. Den kanalen är ju, och här lånar jag ett citat av Niklas Wikegård, "en pisskanal".

Dom kan inte göra drama, komedi eller nöje, visar dåliga filmer, har Sveriges i särklass sämsta sportredaktion, usla nyhetsprogram och dåliga amerikanska importserier.
Så kallad samhällsjournalistik ägnade sig fyran åt på ett ganska seriöst sätt en tid innan Kalla Fakta slaktades och numera får en knapp halvtimme minus reklam på torsdagskvällar.

Grundproblemet med tevefyra är att de vill vara public-service-duktiga blandat med det ytliga TV3 och Femman-tänket. Resultat av den mixen blir alltså totalt haveri. Jag kan inte på rak arm (förutom Barcelonas matcher på Fyranplus) komma på ett program på den kanalen som ger mig något utbyte intellektuellt och/eller underhållningsmässigt.


Southampton-Rams, 1-2, bägge målen av Big Steve Howard, och det ser bra ut inför returen. Jag har tippat oss mot West Brom i en slutbatalj på nya Wembley och det kan bli en klassiker för alla oss Derby-älskare. Kanske kan Premier League bli verklighet trots allt.

Inga kommentarer: