onsdag 30 maj 2007

Idag är jag het, blandband del sju

Dålig kvalité på första videon, men låten är fantastisk!









Mitt livs blandband part SIX

Warsaw/Joy Division/New Order är centrala i mitt musikliv. På olika vis, rent naturligt, Ian Curtis är (var) Ian Curtis och Bernard Summer är Bernard Summer. Som de flesta av mina musikaliska förebilder blir även Bernie och grabbarna äldre, just nu är NO som det heter, "on hiatus". Jag skulle tycka det vore bra om dom la av helt och hållet innan det blir för pinsamt. Den senaste skivan hade visserligen sina ljusglimtar men annars lät det mesta som ett band som har gjort sitt. Bernard måste vara världens äldsta 51-åring, många års tungt narkotikamissbruk har onekligen satt sina spår.
Men oj vilka klassiker som har skapats, jag gillar ju Bernards utvikning med Johnny Marr i Electronic oxo, ett marriage made in heaven enligt mig. So here it goes:





Mitt livs blandband part FIVE!

måndag 28 maj 2007

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

En halvtimme kvar...

Det kan bli en klassiker för alla baggar, det kan oxo bli sorg och tårar. Vi har gjort en kanonsäsong hur det än går. Derby County till Premier League 2007. Det kan bli verklighet idag. Come on Rams!!

Fina svenska ungdomar.

Vi kan känna oss trygga inför framtiden när vi ser vilken kreativitet dagens ungdom besitter. Under rubriken "Jag minns mitt åttiotal" så blir mina minnesbilder att det värsta vi kompisar gjorde då var att tillverka egna armborst och sedan kriga med varandra med dessa relativt farliga vapen.

Men det framstår som rent trams när man ser klippet nedan. Ja, det är på riktigt och ja, det är i Sverige 2007.

Det värsta är inte att man hör en snorunge på klingande småländska säga "men hoppa inte i direkt", det värsta är att jag inte bryr mig ett jävla dugg om det hade gått fullständigt åt helvete. Det är bara ännu ett skäl för mig att inte skaffa några barn till denna sjuka sjuka värld.

Varning för starkt material! Från Aftonbladet:

"15-åring tände eld på sig själv.

Ett 20-tal kamrater hejade på och filmade.
Skola, räddningstjänst och polis i Jönköpingsområdet varnar ungdomar för att försöka göra om vad en tonåring visar upp på en film som nu sprids på nätet.

Pojken, 15 år gammal, dränks in med bensin och tänder sedan eld på sig själv ute på en badbrygga i Tahesjön vid Taberg utanför Jönköping. Medan ett 20-tal kamrater hejar på och filmar, hoppar den brinnande 15-åringen i vattnet, uppger Jönköpings-Posten.
Ett akut chocktillstånd när lågorna flammar upp skulle annars kunna få pojken att agera tvärtom och bli kvar på bryggan, varnar Räddningstjänsten.
På pojkens skola har man samlat pojkarna och föräldrar för att diskutera vad som hänt. Räddningstjänsten ska nu också ha kurs med tonåringarna för att visa på farorna med sådana här filmscener."


lördag 26 maj 2007

Hässleholm - the city that always sleeps!

Förutom denna helgen. Hässleholm har två major events varje år. Dels är det Siestafestivalen som innebär två dagar festival med rock & pop. Dels är det PowerMeet med efterföljande spontancruising på stadens gator hela natten lång.

Det är alltså cirkus 5000 musikintresserad ungdom och cirkus 2000 motorintresserade (i alla åldrar), plus den vanliga allmänheten som tycker det är festligt att stå och glo på vrålåken. Alkoholkoefficienten är oerhört hög denna helgen. Det blir kort och gott: kaos & stök.

Jag har inget emot arrangemangen alls, jag deltog själv i min ungdom aktivt i bägge galejen (då kunde man oxo vara uppe i en vecka, äta taggtråd till frukost och dra ett helrör med lut utan att man var nämnvärt berörd fysiskt) MEN kunde inte respektive arrangör plus kommunen komma överens om att dela upp sig och ha varsin helg istället?

Vad fan är det som händer?

Skåne

Fem våldtäkter i Skåne under natten
Av Sydsvenskan.se
Senast uppdaterad 26 maj 2007 09:44

Polisen i Skåne fick in anmälan fem våldtäkter, under natten. En skedde i Pildammsparken vid halv fyra-tiden på lördagmorgonen. Inga gärningsmän är ännu gripna i något av fallen.

På fyra olika orter har fullbordade våldtäkter eller våldtäktsförsök skett under natten. I Malmö, Helsingborg och Landskrona är våldtäkterna fullbordade och i Kristianstad är två våldtäktsförsök anmälda. Kvinnorna undersöks nu av läkare och polisen har inte gripit någon gärningsman i något av fallen.

torsdag 24 maj 2007

Kl. 02.50 En diabetikers vardag...

...kan ibland innebära att man vaknar mitt i natten, lätt förvirrad, svag i musklerna och med ett enormt sug i mellangärdet. En hungerskänsla som inte går att beskriva för en icke-diabetiker. Man äter något, dock inte för mycket för att försöka undvika en så kallad rekyl, och sedan måste jag i mitt fall, sitta uppe ett tag för att hitta John Blund igen.
Diabetes är en mycket individuell sjukdom men med några gemensamma nämnare för de som har den. De nattliga känningarna är i regel dom värsta för de flesta diabetiker eftersom dom kommer plötsligt och kroppens alla varningssignaler reagerar, samtidigt som jag och min kropp är inställd på sömn. Dagen efter känns det som en ångvält har varit framme. Lyckligtvis har jag inte så många känningar nuförtiden.

Jag kommer aldrig, aldrig, riktigt vänja mej vid det här. Min sjukdom bär jag med mig i kroppen och i sinnet varje sekund av min tid. Den ligger som en liten eld och pyr sakta men säkert ner min kropp, en liten bit för mycket varje dag som går. Jag har ingen aning om, när, hur eller vilka men eller biverkningar jag kommer att få i framtiden, jag vet bara att diabetes definitivt inte är någon fördel att ha.

Förutom en: Man lär känna sin kropp fullständigt. Alla aktiviteter jag gör, stora som små, bra eller dåliga, påverkar min kropp. Jag VET hur varje aktivitet påverkar min diabetes, antingen på ett positivt eller negativt sätt. Allt jag gör i mitt liv måste jag göra utifrån ett diabetes-perspektiv i första hand.

En diabetiker blir, vare sig man vill det eller ej, en mycket god planerare och taktiker och man förlorar för all framtid sin spontanitet. Det är en sorg i sig att inse det.

Kommer på att det snart är jubileum igen. Den 30 maj 2001. Dagen jag aldrig glömmer.
Det kommer säkert att kännas bättre när jag vaknar. Sov gott!

onsdag 23 maj 2007

Bonusmaterial

Det kan komma som extramaterial på DVD senare kanske.
Det är ju trots allt onsdag och efter en Champions League-final som Liverpool borde ha vunnit.

Vi pratade om dessa gubbarna häromdagen. Inget ämne är för litet för att inte samtala om. Jag är dessutom svag för bombastiska refränger.
Och vilket hår sen! Det hände mycket bra saker 1980.

Bengt Bedrup

Bengt var sportjournalist och kommentator, ledde tv-laget i fotboll, söp, blev senare nykter och blev istället alkoholinformatör, intervjuade Kenta i Melodifestivalen 1980, gympade, fick sitt första jobb som sportreporter på Norra Skåne. Bland annat.
2005 avled han efter många års kamp mot Parkinsons sjukdom. Han blev 76 år.

Nedan Bengt tillsammans med Kenta i sin klassiska T-shirt.

Nya skivor

På sistone har jag lyssnat mycket på nya skivor med The Decemberists, Helena Josefsson, Tracey Thorn, Infinite Mass(samling)och Neil Young "Live at Massey Hall 1971". Tracey har en av dom bästa rösterna i pophistorien.

måndag 21 maj 2007

Tack! (& Blandband del 4)

Jag tycker att vi hade ett jättebra samtal, hoppas du tycker det också. Jag pratar alltid mycket, ibland för mycket(fråga mina vänner). Hoppas att du kände att du fick säga någonting du oxo. Vi kommer att ses igen!

söndag 20 maj 2007

"Alla människor måste ju ha köksluckor!"/Blandband del 3

Citatet ovan sa en bostadsrättsordförande till mig en gång i tiden vid en slutbesiktning av en lägenhet. Jag hade tagit bort dom eftersom dom var fula och spruckna och alldeles fördärvade. Herr ordförande tyckte inte om det och kunde inte förstå att man inte hade köksluckor. För honom var ett grundläggande mänskligt behov och en rättighet att ha kökluckor.
Vad jag vill säga med detta är att jag just nu är mitt uppe en flytt samtidigt som jag skriver för fullt på min sista inlämningsuppgift som är en avslutning av mina studier. Jag har alltså mycket att göra och har helt enkelt inte haft tid att skriva i bloggen i helgen. Mellan dessa göromål har jag sovit några timmar, mina "köksluckor" om man så vill.

torsdag 17 maj 2007

Moving Day/Blandband del 2

Jag mår inte alls bra idag heller. Trots det ska jag flytta mitt pick & pack. Får se hur länge jag orkar

onsdag 16 maj 2007

Mitt livs blandband del 1

Ligger hemma och är dålig. Får trösta mej med lite bra musik.

tisdag 15 maj 2007

Wiener Sängerknaben goes nuts!

Jag blev igår ett offer för mitt eget starka rättvisepatos. Jag vill till att börja med skriva att jag efter omständigheterna mår bra och att läget är, som det brukar heta i massmedia, stabilt. Ett paket alvedon och ispåse har hjälp något.

Scenen är en stadbuss och vi närmar oss en hållplats. Jag ser en äldre dam, en så kallad senior citizen, och hennes rollator. Hon har tydliga problem att ta sig upp på bussen och bussföraren sitter bara och glor som om endast tidtabellen var viktig. Jag känner direkt att här kan det göras en liten vardaglig hjälteinsats.
Sagt och gjort, damen hjälps upp och placeras på ett säte och rollator körs till mitten av bussen, ni vet det där området där rollatorer, barnvagnar och dylika skall stå.

Nåväl, jag ställer rollatorn på plats samtidigt som chauffören gasar upp. Då händer det. Föraren gör en tvärbroms pga. att något olämpligt befinner sig på vägen. Kanske en katt, (katter är onda, onda varelser). Resultatet blir att jag får en rollator-stång på två av mina kompisar. Vi kan kalla dem Bengt & Rolf. I verkligheten heter de något annat.

100 procent svenskt kvalitetsstål träffar bullseye. Under den där mikrosekunden det tar för smärtsignalen att registreras i hjärnan hinner jag tänka: detta kommer att göra överjävligt ont. Ett skrik som jag aldrig kommer att överträffa hörs i bussen och jag ser ett antal människor som försiktigt börjar fingra på sina mobiltelefoner.

Svårt skadad och skakad tar jag mig hem efter att ha suttit dubbelvikt i ett säte den sista biten hem innan min hållplats. Jag har inte haft så ont sen jag drog axeln ur led för ett antal år sedan.

Detta öppnar dock för en helt ny, och mycket oväntad, karriär. Jag överväger nu att bli medlem i den lokala gosskören då jag nu kan nå toner med en stämma som är ljusare än Michael Jacksons hud.

Bengt & Rolf har tagit upp en ansenlig mängd tid och resurser för den svenska sjukvården sedan tidigare. Lyckligtvis mår jag hyfsat idag och har börjat sjunga med i klassikern "Die Wiener Sängerknaben und ihre Schönsten" från 1967.

söndag 13 maj 2007

ESC+TV4=en förhoppning

Det stora eventet Eurovision Song Contest gick av stapeln i helgen. Tre timmars förnedringsteve för alla inblandade. Borde inte det programmet passa perfekt för TV4? Dom har ju patent på dålig teve-produktion. Den kanalen är ju, och här lånar jag ett citat av Niklas Wikegård, "en pisskanal".

Dom kan inte göra drama, komedi eller nöje, visar dåliga filmer, har Sveriges i särklass sämsta sportredaktion, usla nyhetsprogram och dåliga amerikanska importserier.
Så kallad samhällsjournalistik ägnade sig fyran åt på ett ganska seriöst sätt en tid innan Kalla Fakta slaktades och numera får en knapp halvtimme minus reklam på torsdagskvällar.

Grundproblemet med tevefyra är att de vill vara public-service-duktiga blandat med det ytliga TV3 och Femman-tänket. Resultat av den mixen blir alltså totalt haveri. Jag kan inte på rak arm (förutom Barcelonas matcher på Fyranplus) komma på ett program på den kanalen som ger mig något utbyte intellektuellt och/eller underhållningsmässigt.


Southampton-Rams, 1-2, bägge målen av Big Steve Howard, och det ser bra ut inför returen. Jag har tippat oss mot West Brom i en slutbatalj på nya Wembley och det kan bli en klassiker för alla oss Derby-älskare. Kanske kan Premier League bli verklighet trots allt.

fredag 11 maj 2007

Barnätarblicken goes Seriemördarblicken



Jag är fortfarande tagen och skakad över det unika tidsdokument som fotot till vänster, föreställandes Bosse Petersson, innebär. Till höger Bosse version 2007. Snacka om att ha åldrats med värdighet. Numera sitter han i Viasportsat 1,2,3, eller vad de heter, oftast sittandes med pannan i djupa veck och sådär härligt Lasse Holm-solariebrun som jag endast trodde att Lasse själv var mäktig.

Friday I´m in love with an alien

Är det någon som inte hittar de två låttitlarna i rubriken så kan jag sponsra med en ögonbottenphoto-opportunity på sjukhuset i Kristianstad, telefon 044-309 17 00.

Den gamle proggröven Mikael Wiehe uttalade sig igår så att kungligheterna satte snittarna i halsen. Jag gillar Wiehes musik och att han står för sina åsikter även om vissa av hans synpunkter bär pajasstämpel över sig. Hans förra medieutspel om Kuba var direkt korkat.
Men vad trodde arrangörerna av Öresundstinget att Wiehe skulle göra? Klinka lite gitarr och toasta eller? Nä, han såg sin chans när såväl potentater som media hade fullt fokus på honom. Smart drag.

Vårtid är förälskelsetid, och vill man komma i rätt stämning inför kvällen övningar så finns det inte mycket som slår legenden nedan. (Själv har jag ett obefintligt löövelaif).

Texten är...eh..ja lyssna själva, och videon andas inte 2007 direkt.
Det är hårfint om det är genialt eller rent trams. Jag vet inte själv. God Helg!

Take it away, Teddy P!

onsdag 9 maj 2007

Independent George

Bosse P



Nä, det blev ingen vinst igår men det var en underhållande match. Sulan klev av mållös. Ofere av alla människor såg pigg ut.
Ovan en härlig bild av tränaren, "experten", mediaprofilen, med mera, Bosse Pettersson som nästan aldrig har något att tillföra någon diskussion som handlar om fotboll.
Bilden är från 1980 och Bosse P har den där underbara jag-käkar-barn-looken.

tisdag 8 maj 2007

Dags att bli hög

är det inte. Däremot är det dags för di blåe att gå upp i serieledning i Allsvenskan. Det kommmer att bli en trevlig match, Bajen spelar oftast en underhållande fotboll.
Deras fans har den bästa humorn i Sverige. En match förra året, med en kvart kvar och mållöst så ropar klacken: "Upp med Sulan på topp". Suleyman Sleyman, backhjälten med 120 allsvenska matcher och noll mål...

Jag har dock goda föraningar inför denna drabbning, firma Junior & Jonathan kommer att måla och det enda som stör nu med några timmar kvar till matchstart är vädret.

Tipset blir 2-1, Sulan reducerar för Bajen

Mer konstigt

Nätet


Din sökning - rödvinshöger - matchade inte något dokument.

Förslag:

* Kontrollera att alla ord är rättstavade.
* Försök med andra sökord.
* Försök med mer allmänna sökord.

söndag 6 maj 2007

Casa de Bunk

is on the move again. Jag vill tacka mina sponsorer för vänligheten och för möjligheten.

fredag 4 maj 2007

Musse

Aftonbladet har startat en kamp mot prostatacancer som dom kallar för mustasch-kampen. Själv började jag med en enklare musse för cirka en månad sen. I all anspråkslöshet tror jag att det är jag som inspirerat aftonblaskan till denna kampanj.

Cancern dödar som ingenting annat. Själv tog jag bort ett antal tumörer förra året och tyckte det gick relativt enkelt. Men någonting kändes fel i själen. Den mentala smällen kom senare som en blixt från klar himmel. Jag fick diabetes typ 1 för sex år sedan och behövde inte någon hjälp med det då, jag satte bara igång med det praktiska, och eventuella känslor låstes in och nyckeln slängdes bort.
Men nu blev det för mycket, allt sköljdes över mig. Jag kunde knappt ta mig ur sängen och kunde inte tänka klart överhuvudtaget. Mina studier fick ta ordentligt med stryk. Jag fick hjälp i en stund där tankarna mer och mer handlade om hur skönt det skulle vara att slippa allt detta.

Jag käkar fortfarande antidepressivt och kommer nog göra det i lång tid framöver. Det skäms jag inte för. För det hjälper. Ibland smyger det in sig små setbacks men dessa kan jag hantera, jag är master of my domain.
Jag mår bra.

torsdag 3 maj 2007

Konstigt


Nätet


Din sökning - kapitalistfeminist - matchade inte något dokument.

Förslag:

  • Kontrollera att alla ord är rättstavade.
  • Försök med andra sökord.
  • Försök med mer allmänna sökord.

Vad är egentligen grejen med...

Camilla Läckbergs böcker? Annika Lantz? Rix FM? Helsingborgs IF? Kristdemokrater och likasinnade insnöade, inskränkta tyvärr-finns-ni-inte-bara-på-småländska-höglandet-nötter? Chippen Wilhelmsson (kan det vara Sveriges eller rent utav världens mest överskattade spelare?)
Tevefyras fotbollskommentatorer? Hockey-VM? Fondueset? Muse? Hey Baberiba?

I dunno..

Böcker i veckan

Denna veckan läser jag nya George P. Pelecanos' "The Night Gardener". Hans språk kommer mest till sin rätt om man läser på originalspråket, Carl Lidbom "Ett Uppdrag" samt tegelstenen "Stalin - den röde tsaren och hans hov" av Simon Sebag Montefiore. Den lär jag inte bli färdig med denna veckan heller. Stalin var ingen snäll farbror, om nu någon har missat det.

onsdag 2 maj 2007

Wow! Klicka här

Musik ska byggas utav glädje...

och av glädje klistrar jag därför in ett par videos denna vackra dag. Kanske gör jag någon glad.



Syo

"Om du inte vet vad du vill bli så kan du alltid bli Syo-konsulent -det blev ju jag!"

Det sa min Syo Lars-Göran till mig när jag gick i gymnasiet och var osäker på framtiden. Det kan vara det bästa jag någonsin har hört.

Stieg

Oj vad den mannen säljer böcker men efter den tredje "Millennium"-delen så borde det enligt all logik vara slut på framgångarna. Böckerna är spännande utan tvekan men de blir mycket bättre i ljudboksformat med Reine Brynolfsson som uppläsare. Jag har lyssnat på halva "Luftslottet som sprängdes" och det är väldigt oklart hur det ska sluta. Dessa böcker kommer säkert bli film och dom kommer garanterat bli sämre, som det alltid blir när böcker blir film.

tisdag 1 maj 2007

Jag vill tacka livet...

och min internetleverantör som har knippt av mitt bredband i snart 1,5 dygn. Just nu sitter jag hos en vän och skriver dessa rader. Det lär bli ett samtal till kundtjänst i möra.