måndag 8 oktober 2007

Tillåter mig ett litet leende...

Sportchefen: "Vi ska vara i fyran inom tre år"

Publicerad: 03. Oktober 2007 02:00

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Division VI-laget Åsums BK satsar på en sportchef och lovar spel i fyran inom tre år. Det är Peter Lindgren som står bakom klubbens största satsning hittills.

Kvallaget Åsums BK slåss för sin existens i division VI – men redan nu sticker man fram hakan rejält och avslöjar sina stora framtidsplaner.

– Vi vinner serien nästa år oavsett om det är sexan eller sjuan och senast 2010 ska vi vara i fyran, säger Peter Lindgren.

Peter Lindgren, med förflutet i bland annat KBI, IFK Hässleholm och Yngsjö, står bakom planerna och lanserade för en tid sedan sitt koncept för Åsums styrelse.

I måndags kväll fick han grönt ljus.

– Alla säger att Åsum är en liten klubb, det är bullshit. Åsum är kanske den största föreningen efter Nosaby och har alla förutsättningar att lyckas, säger Peter.

Sexans ende sportchef
Han blir sportchef, eller fotbollsansvarig om man så vill, för klubben och konceptet bygger på en treårssatsning där Åsum ska vara i fyran 2010.

– Då utgår jag från att vi spelar i sexan nästa år. Annars får vi säga femman 2010, men satsningen kommer att göras oavsett vilken serie vi är i nästa år, säger Peter.

Förutom att han blir sexans ende sportchef och med ett övergripande ansvar kommer Peter Lindgren att vara med att coacha Åsums A-lag nästa säsong.

Han har fått fullt förtroende att bygga en ledarstab med tre tränare (en för A-laget och två för J-laget) och namnen är redan klara.

– Alla tre ska spela i A-laget. De är handplockade och jag ser dem som framtida fotbollstränare, säger Lindgren, som dock inte vill avslöja namnen ännu.

Kommer de från samma klubb?

– Ja.

Kommer de från en klubb som du känner och som inte vann så mycket i år?

– Ja.

Man behöver alltså inte vara raketforskare för att klura ut att tränarna/spelarna kommer från KBI.

– Jag vill inte släppa namnen ännu, men på det här sättet får vi tre bra ledare och tre bra nyförvärv, säger Lindgren.

Hur många nyförvärv räknar ni med till nästa säsong?

– Sju-tio, men man får inte ta in för många heller. "Mange" Nilsson har gjort ett väldigt bra jobb med att slussa in juniorer i år och jag vill även behålla årets trupp i denna satsning.

Åsum står inför ett kval mot Farstorp. Hur går det?

– Spelarna har fått veta om förändringarna i klubben och det blir kanske en del reaktioner på det, men vi kör över Farstorp, det tror jag.

– Om man inte kan slå ett lag som blir fyra i division VII så ska man kanske fundera på om man ska spela i division VI, säger Peter Lindgren.

Ungdomarna hänger på
Klubbens satsning gäller givetvis inte bara seniorverksamheten. Det ska även finnas en röd tråd ner genom ungdomslagen.

Claes Björkman får en ledande roll på ungdomssidan:

– Det här kräver mycket engagemang och våra 93:or kommer att hyra in sig på olika konstgräsplaner i vinter och det visar att vi tar allvarligt på det här.

– Ett långsiktigt mål är att vi ska ha ett lag i juniorallsvenskan. Mjällby har ett lag som gick till åttondelsfinal. Vi nöjer oss inte med det, vi vill komma lite längre. Vi tror att det här kan bli riktigt bra, säger Claes Björkman.

Patrik Persson



Okej hur gick det då lördags? Jo Farstorp vann med 2-1 och på lördag åker vi till blåshålet Åsum för att skrika upp pågarna till division 6. Efter det kan ju Herr Sportchef fortsätta med sina funderingar....

1 kommentar:

Red... sa...

Ha ha ha, men å andra sidan kan han ju ha en poäng. Om man inte slår en fyra i div 7 så har man kanske inte i sexan att göra...för övrigt kan jag meddela att Sportchef Lindgren var min chef när jag jobbade på Posten...intressepilar...?