onsdag 31 oktober 2007

En hyllning till Röetved

Där bor ju bland annat Olle-Tromma, som vi ser i klippet nedan...varning för otäck allsång på slutet samt att allt skildras genom pisskanalen TV4. Fast låten är ju bra...




I denna vackra by finns det frisk lantluft och gosiga djur.
Finns det bredband undrar ni? Svar: duh...
Jag har hört att byborna fortfarande använder sig av djungeltelegrafen när dom skall kommunicera, och skulle det bli någon sorts kris som kräver extern hjälp så bankar Olle på sina trommor och då kommer värnet så småningom i sina ekipage, som främst består av en häst och en liiten liiten kärra.

Men nu blåser det andra vindar eftersom er egen Bunk kommer att göra ett gästspel i socknen under kommande vecka...ansikten kommer att vara klistrade längs fönstren när jag vandrar omkring i byn för att ta del av det lokala kultur- och nöjesutbudet. Byborna kommer att undra och skvallra om "vem den dära okände, men ack så bildsköne, unge mannen är? Åh är det vår egen lilla sockendrottnings nye pojke, å vad kärt"...ja nåt sånt kan jag tänka mig att det kommer att låta.

Om Televerket har skött sig så är min tanke att jag ska skicka lite rapporter om det kommande livet på landet...

Jag har varit så nedrans upptagen på sistone att jag gravt har misskött att hälsa på, och höra av mig, till släkt och vänner. Så förlåt mig Mor & Far, systrar och broder och alla ni andra rumpnissar därute. Jag skall försöka att skärpa till mig.


Det är lika bra att vi tar tag i det här med dansband en gång för alla, för det finns ju låtar som JAG vet att även ni tycker är rätt så trallvänliga. Olyckligtvis så presenteras följande låtar i s k videoformat och då kan det inte hjälpas att det blir lyteskomik över det hela. Exempel ges:





Och i min jakt på dansbansguld på YouTube så hittar jag följande klipp.
En rad frågor skapas i mitt huvud.
Vem sparar på ett videoband från 1992, som innehåller programmet Plus?
Vem får för sig att detta är något som måste ut till allmän beskådan över hela världen via Internet?
Vem är skyldig till det estetiska övergrepp som vi blir utsatta för när vi ser hallåan i "Sverigekanalen"?
Det sitter någon därute just nu och vet allt detta...

söndag 28 oktober 2007

Napalm

Idag ska vi hylla "svärmor" Marianne som snart fyller 60 år. Grattis i förskott, idag skall vi fira med middag med släkten och jag kommer att bli granskad under lupp.

Apropå mat, så var det en mycket godkänd kväll på Bar-B-KO i fredags kväll. Servicen höll en helt annan klass än på, låt sig, Kings Head i Hässleholm. Klasskillnad helt enkelt.

Jag pratar alldeles för mycket ibland, jag vet om det, och ibland sårar jag människor som jag tycker om. Jag menar inget illa med det, jag har en ganska rå galjhumor, inte sällan med självironiska inslag. Men ibland säger jag saker som jag tycker är hemskt roliga men som uppfattas som kränkande av vissa mottagare.
Så jag vill bara passa på att be alla som jag har gjort ledsna genom åren om ursäkt, jag menar väldigt sällan allvar med mina skämt. Och skulle jag mena något av det så är ni förmodligen ingen av mina vänner heller.

Ett skämt som jag byggde upp under flera veckor var att jag hade lagt ut en annons på Tradera, med ett utgångsbud på 10 kr. Det som såldes var en god vän till mig. När hon själv till slut hörde detta blev hon, minst sagt, inte road. Jag påstod att jag hade lagt ut en bild på henne samt skrivit vilka talanger som hon kunde erbjuda den eventuella nya "ägaren".

Jag har inte lagt ut dig till försäljning, M, det skulle jag aldrig göra och dessutom är det förbjudet enligt Traderas regler och inte minst emot Sveriges rikes lag.
Förlåt mig.


Idag spelas de sista matcherna i Allsvenskan för denna säsong. Allsvenskan har kvalitetsmässigt aldrig varit sämre och just därför blir det totala fiaskot för mitt eget ljusblåa lag så ännu större, och värre. Det är en prestation att "lyckas" komma på den undre halvan med det laget och den budget vi har. Hejdå Sören och lycka till....välkommen Rolle, hoppas att du kan vända på skutan, å andra sidan kan det knappast bli sämre än var det är nu. Vem som vinner SM-guld är egalt för mig men måste jag välja så ser jag väl hellre Kalmar. Räkätare och djurfarmare är inget för mig.

fredag 26 oktober 2007

Den dära mäktiga fredagskänslan

Infinner sig numera mer sällan än tidigare. Det beror på att jag studerar distans och har helt andra upplägg och tider för mina studier. Jag har de senaste veckorna ibland frågat mig själv: "vad fasiken är det för dag idag egentligen?"
Denna fråga kan också bero på min allmänna disträhet.

Jag och S ser mycket fram emot kvällens övningar som går i matens tecken. Och för att citera min kära tös: "jättegod mat och hyfsat sällskap, det skall bli trevligt"
Det är jag som är det "hyfsade sällskapet". Hon kan verkligen konsten att säga de mest gulliga saker, den där draken...

Om vi nu skall läsa deckare, varför kan inte svenska folket läsa Arne Dahl? Han säljer bara hyfsat i Sverige men är enormt stor i våra grannländer. 10:e och (kanske) sista boken i serien om A-gruppen läses av Bunken nu.

Alla som klagar på att deckargenren är andra klassens litteratur är bara avundsjuka pga. sina egna obetydliga framgångar. Finns undantag förstås, Camilla Läckbergs deckare suger rejält kvalitetsmässigt.
En bra bok är en bra bok oavsett genre och försäljningssiffror, jag läser själv allt som verkar intressant.

Det var för övrigt kul att Doris Lessing vann Nobelpriset för hon skriver väldigt bra.

Facebook är inte så kul längre, faktiskt. Dessutom är det förvånansvärt användarovänligt...varför har inte snorvalparna som skapade Facebook konsulterat en systemvetare av klass. Och alla dessa applikationer...suck och stön.

Men när Microsoft köper 1.6 % av Facebook för 1,5 miljard så måste det vara hyfsat framgångsrikt.

torsdag 25 oktober 2007

Mange Schmidt

Är kanske inte riktigt min bag, men det är lite fyndigt...

Äntligen!

Efter en evighets skrivkramp har äntligen Ola vaknat till liv. Skönt.

Hyfsad dag idag , faktiskt. Vaknar upp med min Ä, ligger och myser lite, käkar frukost, åker hem med lite nya skivor på Mp3-spelaren. Lägger mig i badet med en kaffe, trimmar håret och placerar mig sedan i lässoffan. Ännu så länge alltså inga motgångar alls...

En ny skiva med Stereophonics är som lika intressant som att stå och glo på en lyktstolpe. Man blir liksom aldrig berörd av deras musik. Det är inte dåligt, bara tråkigt och innehållslöst.

Imorgon skall jag och S ha en rejäl matorgie på BAR-B-KO. Skall bli synnerligen trevligt.

Hörs då!

onsdag 24 oktober 2007

Bunken rekommenderar

Coverskivor med omaka par spred sig likt en kalifornisk skogsbrand för ett par år sedan. Den bästa var Matthew Sweet och Susanna Hoffs "Under the covers..." Den var magnifik.

Nu händer det igen och det är omskakande och djävulskt bra. Alison Krauss, min egna speciella bluegrass-favvis har gjort en skiva med.....Robert Plant!! Ja, DEN Robert Plant. Led Zeppelin-farbrorn och den lilla sångfågeln har gjort en platta som heter
"Raising Sand" och det är, som min bror brukar säga, balsam för själen.

Världen är bra konstig ibland.

En liten preview

Mycke nu...

Pust och stön. Jag sitter och skriver på skolarbeten mest hela dagarna, och sitter jag inte och skriver så läser jag kurslitteratur. Min kära lilla blogg får då lida för det, snyft.

Vilken bra match det var igår mellan Rangers och Barca. Att vi inte kunde få hål på skottarna var helt sanslöst egentligen men visst kämpade Rangers snyggt hela matchen. Thierry Henry har kanske kanske tappat lite av sin supersnabbhet i kroppen. Det bär emot att skriva det men hans klassiska ryck förbi försvararen ser inte lika vasst ut längre. Och då tappar Henry ganska mycket av den farlighet som han besitter. Hoppas det bara är en tillfällig svacka och att han kan få tillbaka sin speed igen.

Fy fan vad det börjar bli kallt ute...

fredag 19 oktober 2007

Allsång med Plura, Carla och grabbarna...

Grattis Micke på födelsedagen!!!



S ser enligt säkra källor ut som en kräfta efter ett solariebesök igår. Säg inte att jag inte varnade dig...

torsdag 18 oktober 2007

Mauro

Artist, låtskrivare, producent.





onsdag 17 oktober 2007

En gång för tio år sedan

var Kent Sveriges bästa band. Då försökte dom även köra lite engelska varianter.


Det heter Farstorps GIF och ingenting annat...en lillfingernagel är nu ryckt som straff för denna fadäs.

Jag har vunnit en tävling som Windy anordnade. Jag är bäst!

Egentligen borde jag inte skriva följande eftersom jag är alltför rutinerad för att orka bli upprörd....men vad arbetar alla unga män som kör fina bilar (framförallt BMW), leker racertävlingar med dessa bilar på kvällar och nätter, och sedan sitter och fikar på stadens caféer på dagarna??? Oerhört bra arbetstider verkar dom ha i alla fall.

Ikväll blir Sverige helt och hållet klara för EM och det är bra jobbat igen av Lagerbäck och hans grabbar.

söndag 14 oktober 2007

Söndagsmusik



Solen skiner. Gå ut på en promenad vetja.

FGOIF

Jaha det blev förlust med 3-2 och sammanlagt 4-4 men tack vare fler mål på bortaplan så spelar Farstorp i division sex nästa år. En underbar dag i Fiendeland igår, stort cred till Åsum som verkligen hade gått man ur huse.

Önnestad förlorade givetvis sitt kval igen, jag har glömt hur många kvalförluster dom pågarna har bakom sig nu. Sexan kan bli ett getingbo nästa år, Önnestad, Farstorp, Mala, Vankiva...

lördag 13 oktober 2007

Jag är orolig

Inte Thomas Nordahl-orolig dock, men ändå. Jag har en kompis, vi kan kalla honom Tomi.

Han har nyligen skaffat sig ett nytt arbete och det enda han verkar göra om dagarna är att skicka skämtmejl till alla han känner. Vi snackar tvåsiffrigt i antalet skickade mail, nästan varje dag. Han spelar fotboll men nu är säsongen över. Han hade en liten firma som nu ligger på is.

Däremot så har han en blogg som han numera skriver evighetslånga noveller i.

Min oro bygger alltså på att han helt enkelt inte har så mycket att göra längre och det är obra eftersom vi pratar om en mycket rastlös person. Ingen firma, ingen fotboll, inget skojigt på jobbet = massor av fri tid.
Vad göra? Ja man kan ju alltid gå med i Facebook till exempel.

Termometern visar -3 grader nu strax före åtta på morgonen. Min älskling har åkt till arbetet. Jag har inga problem att fylla min tid, därför har jag varit uppe i en timme redan. Inte konstigt alls, jag är student och då har man häcken full. Här studeras det vare sig det är helg eller söcken ty högskolestudier ger inga stekta sparvar på silverfat, det ska gudarna veta.

Å det var en dag att minnas...Alla vi som tidigt engagerade oss i allmännyttan.

fredag 12 oktober 2007

Ungdomsvåldet

Jag är inte helt säker på att gatuvåldet egentligen har ökat, däremot är jag säker på att när massmedia tar upp dom här tragiska fallen så reagerar allmänheten. Och det är bra. Vi måste stå upp mot det totalt meningslösa våldet där liv och lem inte verkar ha något större värde. Ihjälsparkad...suck...16 år...suck....så totalt jävla meningslöst.

Fadern i Blekinge som sköt ihjäl en av sin sons mobbare känner jag mig däremot mycket kluven till. Snacka om att samhället har misslyckats kapitalt på alla plan. Jag tycker synd om honom, hans familj och den unge, numera avlidne, pojkens familj. Det finns säkert människor därute som tycker att faderns gjorde rätt i all sin desperation när inget annat tycks ha hjälpt. Men att döda en annan människa kan aldrig aldrig rättfärdigas, låt oss vara ense om det. Men någonstans i Blekinge, på olika myndigheter, sitter det just nu ansvariga personer som med all rätt mår dåligt nu och känner att dom har misslyckats. Jag tycker inte synd om dom. Tragiskt för alla inblandade.

Facebook håller på att ta över mitt liv!!!!!

Farstorp spelar division 6 fotboll nästa säsong. Det blir klart imorgon cirka kvart, tio i fyra. Någon som sätter emot mig? Jag och Red ska åka till Åsum och göra vår del, nämligen skrika och gapa för fulla halsar. Blir vi fler?

måndag 8 oktober 2007

Rädda mig

Jag har åkt dit..på Facebook. Det visar egentligen vilken übermänniska jag är, eftersom jag inte är sämre än att jag KAN ÄNDRA MIG. Fast jag lovade ju att aldrig aldrig gå med. Nu sitter jag och fejsbookar för glatta livet. Bedrövligt.

Årets Myspace-hype är alltså Facebook. Man kan undra vilket som blir 2008 års hype? Bara inte Twitter, snälla rara inte Twitter.
Fast LastFM är ju fortfarande bäst på alla sätt och vis och, lugn bara lugn, Facebookhetsen kommer inte att vara för evigt.

Tillåter mig ett litet leende...

Sportchefen: "Vi ska vara i fyran inom tre år"

Publicerad: 03. Oktober 2007 02:00

FOTBOLL KRISTIANSTAD
Division VI-laget Åsums BK satsar på en sportchef och lovar spel i fyran inom tre år. Det är Peter Lindgren som står bakom klubbens största satsning hittills.

Kvallaget Åsums BK slåss för sin existens i division VI – men redan nu sticker man fram hakan rejält och avslöjar sina stora framtidsplaner.

– Vi vinner serien nästa år oavsett om det är sexan eller sjuan och senast 2010 ska vi vara i fyran, säger Peter Lindgren.

Peter Lindgren, med förflutet i bland annat KBI, IFK Hässleholm och Yngsjö, står bakom planerna och lanserade för en tid sedan sitt koncept för Åsums styrelse.

I måndags kväll fick han grönt ljus.

– Alla säger att Åsum är en liten klubb, det är bullshit. Åsum är kanske den största föreningen efter Nosaby och har alla förutsättningar att lyckas, säger Peter.

Sexans ende sportchef
Han blir sportchef, eller fotbollsansvarig om man så vill, för klubben och konceptet bygger på en treårssatsning där Åsum ska vara i fyran 2010.

– Då utgår jag från att vi spelar i sexan nästa år. Annars får vi säga femman 2010, men satsningen kommer att göras oavsett vilken serie vi är i nästa år, säger Peter.

Förutom att han blir sexans ende sportchef och med ett övergripande ansvar kommer Peter Lindgren att vara med att coacha Åsums A-lag nästa säsong.

Han har fått fullt förtroende att bygga en ledarstab med tre tränare (en för A-laget och två för J-laget) och namnen är redan klara.

– Alla tre ska spela i A-laget. De är handplockade och jag ser dem som framtida fotbollstränare, säger Lindgren, som dock inte vill avslöja namnen ännu.

Kommer de från samma klubb?

– Ja.

Kommer de från en klubb som du känner och som inte vann så mycket i år?

– Ja.

Man behöver alltså inte vara raketforskare för att klura ut att tränarna/spelarna kommer från KBI.

– Jag vill inte släppa namnen ännu, men på det här sättet får vi tre bra ledare och tre bra nyförvärv, säger Lindgren.

Hur många nyförvärv räknar ni med till nästa säsong?

– Sju-tio, men man får inte ta in för många heller. "Mange" Nilsson har gjort ett väldigt bra jobb med att slussa in juniorer i år och jag vill även behålla årets trupp i denna satsning.

Åsum står inför ett kval mot Farstorp. Hur går det?

– Spelarna har fått veta om förändringarna i klubben och det blir kanske en del reaktioner på det, men vi kör över Farstorp, det tror jag.

– Om man inte kan slå ett lag som blir fyra i division VII så ska man kanske fundera på om man ska spela i division VI, säger Peter Lindgren.

Ungdomarna hänger på
Klubbens satsning gäller givetvis inte bara seniorverksamheten. Det ska även finnas en röd tråd ner genom ungdomslagen.

Claes Björkman får en ledande roll på ungdomssidan:

– Det här kräver mycket engagemang och våra 93:or kommer att hyra in sig på olika konstgräsplaner i vinter och det visar att vi tar allvarligt på det här.

– Ett långsiktigt mål är att vi ska ha ett lag i juniorallsvenskan. Mjällby har ett lag som gick till åttondelsfinal. Vi nöjer oss inte med det, vi vill komma lite längre. Vi tror att det här kan bli riktigt bra, säger Claes Björkman.

Patrik Persson



Okej hur gick det då lördags? Jo Farstorp vann med 2-1 och på lördag åker vi till blåshålet Åsum för att skrika upp pågarna till division 6. Efter det kan ju Herr Sportchef fortsätta med sina funderingar....

lördag 6 oktober 2007

fredag 5 oktober 2007

Du har bestämt dig - för att inte bli fet

Marion Jones var alltså en fuskare, och jag kommer på mig själv att inte ens bli upprörd. Jag borde ju faktiskt bli det när man fuskar i det finaste idrottsevenemanget vi har på jordklotet, OS. Men jag tycker ju att friidrott, liksom cykel, numera är två ickesporter. Jag utgår alltid från att alla som friidrottar eller cyklar på världselitnivå är dopade på ett eller annat sätt. Så jag skiter i dom ickesporterna rätt mycket nuförtiden.

Peter Jihde är egentligen en ganska påfrestande figur, nu har han dessutom återgått till TV4. Sedan långt tid tillbaka vet vi att TV4 är en pisskanal som har pissiga program, pissiga programledare och en genuint pissusel ledning.

Låter jag lite sur? Det kan bero på att klockan är 22.00 och jag sitter hemma i min ensamhet och pluggar. Allt för att jag ska få vara lite ledig i helgen och umgås lite med S som just nu sitter och dricker vin och trivs i största allmänhet med sin vänner. På en helt annan plats än där jag befinner mig.
Här sitter jag. Lyckligtvis så har jag lite tröst med Docenterna i hörlurarna och snart börjar The Wire. Världens just nu bästa teveserie. Top5 of all time.

Ett rykande färskt nummer av Offside som dimper ner i mitt brevinkast är ett ljud som jag älskar. Offside är ett en tidskrift som inga huliganer läser eftersom dom förmodligen inte kan läsa. Dom kan egentligen nog ingenting. Allt annat utom att slåss och bråka blir liksom för jobbigt för deras tre hjärnceller.
Igår jagade några snoriga Heifvalpar ett par spelare från Herenveen. Spelarna flydde i panik in på sitt hotell. Ett finfint sätt att marknadsföra klubben tycker säkert Heifs pr-ansvariga.....eller inte....?
Heif vann alltså matchen med 5-1!!!!!!

Jag kan slå en huligan verbalt i sömnen alla nätter i veckan. Jag tror jag får mer ut av en konversation med en blomvas än med dessa mentala kalhyggen. Generellt tycker jag ju att Heif-fans inte är riktigt kloka men det här huliganproblemet finns olyckligtvis även på andra ställen än just bara Hälsingborgs...eller vad nu den där eländiga byn heter?

Nu börjar The Wire och jag har inte tid och sitta här och slösa min tid på er, mina små älsklingar. Kom ihåg att ni använder skydd vid tillfälliga förbindelser av intim karaktär. Det får bli doktorns rekommendation så här inför helgen.

Fridens liljor.

torsdag 4 oktober 2007

Kb

Annars är ju dagens grej att det är "Kanelbullens dag" just denna torsdag.
Det innebär också att någonstans i vårt avlånga land så sitter det någon som har alldeles för mycket fri tid. En snabb sökning ger vid handen att det finns något som heter hembakningsrådet. Ja det får bli min nya startsida på nätet.


Även en blind höna...

Min stora hatfavvis på Expressen, Marie Söderqvist, som jag annars så djupt föraktar, har skrivit en krönika som jag till 90 % håller med om. Det handlar om Maria Svelands hyllade bok "Bitterfittan". Läs den först och sedan kan du elda upp den nånstans.

http://www.expressen.se/kronikorer/mariesoderqvist/1.865168/det-enda-smarta-ar-titeln

onsdag 3 oktober 2007

Storlennart

Idag fyller farsan år och jag säger grattis till dig!

Annars är jag just nu sur på alla sura butiksanställda. Jag ger två exempel.

Det finns en tjej på mitt lokala Team Sportia som alltid är så inihelvete sur och grinig och förmodligen hatar hon när dom där jävla kunderna kommer in i butiken och stör. Det innebär ju att hon måste arbeta och det är ju illa illa.
Igår köpte jag snus på Eko-hallen och tanten som stod i kassan var så rackarns grinig så jag kände för att ge Draken en rejäl reprimand.
Får inte butiksanställda någon som helst utbildning i vanligt vett och hyfs? Tydligen inte...


Jag tror inte att MFF tar SM-guld i år.

måndag 1 oktober 2007

James

Blunt är så monumentalt usel. Nu vet ni det. Han har nyligen släppt sin andra skiva. Det är bedrövligt.

FYI

Det är oktober och därmed är det officiellt höst. Det är bedrövligt.
Tekniken på våra föreläsningar fungerar sämre och sämre. Det är bedrövligt. Min förkylning blir värre och värre. Det är bedrövligt.

Det är bara Ä som kan pigga upp mig just nu...