tisdag 28 augusti 2007

Fotbollsdöden

Så har ännu en fotbollsspelare avlidit efter att ha trillat ihop på planen.
Sevillas ytterback Antonio Puerta avled idag på sjukhus efter tre dagars intensivvård. Förra veckan avled en 16-åring i Sverige av hjärtfel. Dom senaste åren har ett antal uppmärksammade dödsfall inom fotbollen inträffat, både i Sverige och utomlands, och på alla nivåer.

Antingen så har antalet tragiska dödsfall ökat markant, eller så är det helt enkelt så att vi nuförtiden har ett informationsflöde som gör att vi inte kan undgå nyheterna. Det kanske dog lika många fotbollsspelare för trettio år sedan, vi fick bara inte reda på det.

Eftersom det drabbar alltifrån proffs till glada amatörer så köper jag inte det där med otillåtna ämnen i kroppen som höjer risken för hjärtfel. För inte använder spelare i dom lägre divisionerna otillåtna medel? Eller?
Och då blir dessa händelser ännu mer otäcka och mystiska eftersom det inte finns någon tillfredsställande förklaring till dom plötsliga dödsfallen. Det kan vara tillfälligheter eller slumpen, men när unga friska killar bara segnar ner så blir jag mycket skrämd.

Ola skriver om ett mycket intressant rykte och jag håller alla tummar för att det stämmer.
Inget jätteöverraskande rykte i och för sig, hoppas bara att ryktet blir en sanning.

MONEYBROTHER ÄR HÖSTENS KUNG!!!

Inga kommentarer: